در تابستان سال ۱۳۹۸ (۰۷ تیر ماه ۱۳۹۸ الی ۰۴ مرداد ماه ۱۳۹۸)، اردوی فشرده تابستانی آموزش زبان انگلیسی مدرسه علمیه امام خمینی(ره) تهران در مشهد مقدس برگزار گردید که گزارش این اردو تقدیم حضورتان می گردد.
جهت مشاهده گزارش اجمالی، اهداف، برنامه ها و تولیدات این دوره، فایل پی دی اف زیر را مشاهده بفرمایید.
برای مشاهده و دریافت فایل PDF این اردوی فشرده تابستانی زبان انگلیسی، اینجا کلیک نمایید.
گزارش تفصیلی و مصور دوره به شرح زیر می باشد:
در ابتدای ورود طلاب به محل اسکان، جلسه توجیهی با توزیع برنامه روزانه برگزار شد. پس از معرفی مسئولین هر بخش و توضیح برنامه و روند دوره تابستانی، آغاز تکلم به مدت یک ماه به زبان انگلیسی و ممنوعیت صحبت به زبان های دیگر، اعلام شد.
پس از مستقر شدن دوستان در محل اسکان، جلسه افتتاحیه با حضور تمام زبان آموزان عربی و انگلیسی در دوره برگزار شد. در این جلسه حجت الاسلام فیضی مدیر آموزش های کاربردی مدرسه به ایراد سخنرانی پرداختند و به نکاتی درمورد اهمیت زبان آموزی و دوره فشرده تابستان و بایسته های آن اشاره کردند.
یکی از اهداف و نکات اصلی برگزاری اردوی زبان در شهر دیگر ایجاد کردن یک فضای قرنطینه جهت شبیه سازی جامعه زبان مقصد می باشد که طلاب این فرصت را داشته باشند که بتوانند یک زندگی ۲۴ ساعته به مدت یک ماه را فقط با تکلم به زبان انگلیسی تجربه کنند. آنها مجبور بودند تمام تعاملات خود از کلاس ها، بحث ها، معاشرت ها گرفته تا شوخی ها و ورزش های خود را به زبان انگلیسی انجام دهند که این امر کمک شایانی به سرعت یادگیری و به کارگیری مهارت های زبانی آنها داشت.
این دوره فشرده آموزشی با بهره گیری ازاساتید مجرب با محوریت کتب American Headway و همچنین Oxford Word Skills به صورت روزانه سه کلاس درسی در صبح برگزار گردید. این کلاسها محوریت اصلی دوره را تشکیل می داد. هر مقطع طبق برنامه موفق به اتمام ۸ فصل از کتاب درسی شدند. برای ارزیابی از بخش های خوانده شده، در پنج شنبه هر هفته امتحان هفتگی برگزار می شد.
یکی از مهمترین ابزار تبلیغ، سخنرانی و منبر است که طلاب زبان آموز موظف بودند بین نماز های ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشا به ایراد سخنرانی مذهبی کوتاه به زبان انگلیسی بپردازند. این امر کمک شایانی به آشنایی بیشتر آنها با لغات تخصصی دینی و کسب مهارت سخنرانی به زبان انگلیسی می کرد. سخنرانان به صورت چرخشی انتخاب می شدند و همچنین تمامی سخنرانی ها فیلم برداری می شد.
هر روز بعد از نماز ظهر و عصر کلیپ های آموزشی و انگیزشی به زبان انگلیسی در موضوعات مختلف به نمایش در می آمد که بعضا مورد بحث و گفت و گو طلاب قرار می گرفت.
طلاب زبان آموز هر روز بعد از ظهر جلسه مهارت افزایی (English Skills Sharpener) داشتند. در زمینه مهارت های گفتاری و نوشتاری به صورت گروهی و با نظارت و هدایت استاد مربوطه. بدین صورت که بر روی موضوعات و سوالاتی که از پیش طراحی شده بود گفتگو میکردند و در انتهای جلسه، در مورد آن موضوع، یکی از سوالات را انتخاب کرده و در مورد آن انشائی کوتاه می نوشتند.
پس از کارگاه مهارت افزایی و پیش از ساعت ورزش، طلاب سطح متوسطه به بالا در کارگاه روزانه لغت شناسی شرکت می کردند. اهمیت یادگیری لغت در زبان انگلیسی، ضرورت چنین کارگاهی را دوچندان می کرد. این کارگاه توسط فارغ التحصیل سال گذشته واحد زبان انگلیسی مدرسه، طلبه فاضل سید حسین محمودی برگزار شد؛ که با رضایت بالا و استقبال خوب طلاب به نحو احسنت به اجرا درآمد.
هر روز یک ساعتی اختصاص به انجام تکالیف کلاسی، کتاب کار و کتاب لغت داده شده بود. این جلسه به صورت گروهی و با نظارت علمی فارغ التحصیلان دوره قبل برگزار می شد. در این جلسه دوستان با همکاری هم به انجام تکالیف می پرداختند که باعث سرعت و دقت بیشتر در انجام تکالیف می شد.
از برنامه های هفتگی دوره تابستانی می توان هیئت زبان انگلیسی را نام برد که سه شنبه ها قبل از نماز مغرب و عشا برگزار می گردید. در این هیئت، طلاب فرصت خوبی برای ایراد منبر رسمی به زبان انگلیسی داشتند که این امر باعث تثبیت مهارتهای زبانی آنها می شد. در یک نوبت نیز هیئت با مشارکت بخش بین الملل آستان قدس رضوی در حرم مطهر برگزار گردید.
در طول دوره طلاب از حضور و بیان علما و فعالین فرهنگی و مبلغین بهره بردند که می توان از جلسه آیت الله نظافت و همچنین حجت الاسلام صادقی نام برد که به موضوعات اهمیت یادگیری زبان دوم برای طلاب، تبلیغ بین الملل، وسعت و نحوه کار تبلیغی دشمنان در ایران و کشورهای دیگر و غیره پرداختند. در ضمن همین جلسات نیز از طلاب ممتاز میان دوره توسط آیت الله تولیت محترم مدرسه تقدیری به عمل آمد.
جهت آشنایی بیشتر طلاب زبان دان با ابعاد مختلف تبلیغ بین الملل، نشست علمی ای با همکاری بخش بین الملل آستان قدس رضوی برگزار شد. موضوع جلسه سوالات متداول غیر مسلمانان و پاسخ های مناسب در مواجه با آنها بود.
در آخرین روزهای دوره، تئاتری مذهبی به زبان انگلیسی در مورد برشی از زندگی پربرکت علی بن موسی الرضا علیهما السلام توسط طلاب زبان آموز برپا شد که با استقبال خوبی مواجه شد. نوشتن نمایش نامه، ترجمه آن به زبان انگلیسی، کارگردانی، بازی و افکیت های صوتی توسط خود طلاب در مدت زمان کوتاهی در داخل دوره انجام شده بود.
جمعه ها کلاس ها تعطیل بود و برای بدست آوردن قوای مجدد جهت آمادگی برای یک هفته علمی فشرده دیگر، دوستان برنامه تفریحی داشتند که میتوان از برنامه استخر و اردوی یکروزه در اردوگاه امام رضا علیه السلام یاد کرد.
پاسخ دهید